המתנה החשובה ביותר שיכולתי לתת למשפחתי ולעצמי כאמא צעירה לילד עם הפרעת קשב, היפראקטיבי שלא נח לרגע, הייתה ללכת לסדנה, לקבוצת תמיכה, להורים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז. בתחילה בן זוגי מאוד התנגד לרעיון והקשה עוד יותר ואמר "למה אנחנו צריכים את זה?", "מה כבר יש ללמוד?" ועוד…
אני מבחינתי לא ויתרתי על השתתפותו וביקשתי שיצטרף אלי למאמץ המשפחתי, הרגשנו בתהום כל יום וכל היום, החמוד הבלונדיני הצעיר הביא אותנו לעיתים לקצה, לא ידענו כיצד מתמודדים בסיטואציות שהוא העמיד בפנינו. ואכן, לאחר המפגש הראשון הבנו פתאום שזה המקום הנכון להיות בו. פתאום פגשנו משפחות נוספות, מכל גווני הקשת של החברה הישראלית, שמתמודדות בחיי היום יום שלהם בקשיים רבים, פתאום הבנו שאנחנו לא הורים "גרועים" שלא יודעים לחנך את ילדם ושאנחנו חייבים ללמוד על ההפרעה, לקבל כלים חדשים ולשנות את הגישה מולו.
קבוצות תמיכה להורים הן כלי רב ערך המספק מגוון יתרונות משמעותיים עבור הורים לילדים עם הפרעת קשב וריכוז.
אציין מספר סיבות:
1. קבלת תמיכה רגשית: הורות לילד /ה עם הפרעת קשב יכולה להיות חוויה מאתגרת ותובענית, לעיתים קרובות הורים מרגישים בודדים וחסרי אונים, קבוצת תמיכה מציעה מרחב בטוח וחם שבו הורים יכולים לחלוק את רגשותיהם, קשייהם וחוויותיהם עם אחרים שעוברים את אותן חוויות. קבלת אמפתיה, הבנה ותמיכה מאנשים אחרים יכולה להקל משמעותית את תחושת הבדידות ולהפחית את רמות הלחץ במשפחה ובהורות.
2. שיתוף מידע וטיפים: קבוצת תמיכה הן פלטפורמה נהדרת לשיתוף מידע וטיפים בנושא הורות לילדים עם הפרעות קשב וריכוז – ADHD. הורים יכולים ללמוד זה מזה על גישות חינוכיות, טכניקות התמודדות שונות עם אתגרים יום יומיים, המלצות ולמידה.
3. יצירת קשרים חברתיים: הורות לילד עם הפרעת קשב יכולה להוביל לבידוד חברתי, במיוחד עבור הורים לילדים מאתגרים במיוחד. קבוצת תמיכה מאפשרות להורים להכיר אנשים חדשים וליצור קשרים חברתיים עם אחרים שחולקים את אותם קשיים ואתגרים. קשרים אלו יכולים להוות מקור תמיכה ולהוביל לחברויות משמעותיות.
4. חיזוק תחושת המסוגלות: הורות לילדים עם הפרעת קשב וריכוז יכולה להיות מלווה בתחושות של ספק חוסר ביטחון. קבוצות תמיכה יכולות לחזק את תחושת המסוגלות של ההורים על ידי מתן הזדמנויות ללמוד מניסיון של אחרים. לקבל משוב חיובי ולשתף בהצלחות. תחושת מסוגלות חזקה תורמת להורות יעילה יותר ולשיפור הדימוי העצמי של ההורים.
5. העלאת המודעות: קבוצות תמיכה יכולות להעלות את המודעות לנושאים חשובים הקשורים להורות, כמו גידול ילדים בריאים ומאושרים, התמודדות עם קשיים התפתחותיים, זוגיות והורות ועוד. העלאת המודעות יכולה להוביל לשינוי חברתי חיובי ולשיפור איכות החיים של הורים וילדים כאחד.
לסיכום, קבוצות תמיכה להורים הן כלי רב ערך המספק מגוון יתרונות רגשיים, חברתיים ומקצועיים. הן תורמות לחיזוק תחושת המסוגלות של ההורים, מעניקות תמיכה ועידוד, ומאפשרות שיתוף ידע וניסיון. קבוצות אלו הן נכס חשוב לכל הורה, ומאפשרות לו להתמודד בצורה יעילה יותר עם אתגרי ההורות וליהנות מהחוויה המדהימה הזו.