איריס ברלינר  – הפרעות קשב |  לקויות למידה  |  הדרכות הורים  |  אימון ADHD ל-CBT |  ועדות זכאות ואפיון 

הורים עם הפרעת קשב לילדים עם הפרעת קשב

להיות הורה עם הפרעת קשב לילד עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD) יכולה להיות הורות מאתגרת. 
כהורה עם הפרעת קשב וריכוז מצאתי את עצמי לעיתים קרובות הולכת על חבל דק בין כאוס לשליטה. מצד אחד מי כמוני יכולה להבין את שני בני עם הפרעת הקשב ומצד שני הקושי האישי שלי היה לעיתים בלתי אפשרי. תתארו לעצמכם שאני מנסה לנהל את הקשיים שלי לאחר יום עבודה עמוס ורועש, זקוקה למעט שקט על מנת להיכנס לרוגע שאני זקוקה לו אך ילד הקשב ההיפראקטיבי נמצא בעצמו בסערה או בריבאונד אחרי שתרופת הריטלין פגה או שזקוק לעזרה בשעורי הבית ובמקביל ילד קשב מספר 2 לא מפסיק לדבר לרגע ומספר את אותו סיפור בפעם החמישית.

עכשיו דמיינו לעצמכם נסיעה ברכבת הרים, מלאה בפיתולים וסיבובים עם לופים בלתי צפויים, נסיעה על רכבת הרים עם הפרעת קשב וריכוז היא לעיתים נסיעה ללא מעצורים, זהו מסע המאופיין באתגרים ייחודיים אך גם מלא בהזדמנויות לצמיחה והבנה תוך כדי מתן תמיכה והדרכה לילד שלי שחולק קשיים ומאבקים דומים לשלי.

בתוך הקשר המאתגר נוצר קשר שלא ניתן לתאר, קשר הבנוי על אמפתיה, הבנה סיטואציות שעוברות עליו, עוברים חוויות משותפות ואהבה ללא תנאי.  אחד האתגרים הגדולים ביותר של הורות עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD) הוא המאבק התמידי עם הסחות דעת, מחשבות מתפזרות וחוסר ארגון, התארגנות בבוקר או עזרה בשעורי בית יכולות להתפתח במהירות לכאוס אך עם השנים למדתי לאמץ לעצמי אסטרטגיות שעוזרות לי להישאר מרוכזת ולשמור על מבנה בשגרה היומיומית. שמירה על שיגרה הופכת לחבל הצלה במטלות הבית כשהפרעת הקשב שולטת.

קביעת לוחות זמניים עקביים לארוחות, שעות שינה ומטלות מספקות יציבות וגם עוזרות להקל על ההצפה שלעיתים קרובות מתלווה להורות. כחלק מהאסטרטגיות ההכרחיות שסיגלתי לעצמי עם השנים להכין רשימות, תזכורות לכל מטלה, תומכי זיכרון אלו שומרים עלינו ממלכת לאיבוד או לשכוח ולפספס.

תקשורת, תקשורת היא המפתח בכל מערכת יחסים במיוחד שמדובר בילדי הקשב שלנו. שיחות פתוחות וכנות על המאבקים, התסכולים והניצחונות שלנו מעודדות את הקשר החזק שלנו. לילדנו חשוב לדעת שהם לא לבד במסע החיים שלהם, שאני כאן תמיד בכדי לתמוך בקשיים שלהם. ללמד אותם אסטרטגיות התמודדויות ולנצח יחד את ההפרעה. אחרי הכל,
שנינו לומדים וצומחים יחדיו, מנווטים יחדיו את הפרעת הקשב בנחישות. יכולה לתת עצת זהב להורים עם הפרעת קשב, תקדישו לעצמכם זמן בין אם תחביבים, מפגשים עם חברים, פעילות גופנית או פשוט כנסו לבדכם לחדר ותהנו מרגעים שקטים רק שלכם. רגעים אלו יאפשרו לכם להיות הורים יותר רגועים, נוכחים וסובלניים. 

למרות האתגרים הרבים, להיות הורה עם הפרעת קשב ADHD גורם לנו להיות שמחים ומאושרים ויש רגעים רבים של צחוק והנאה. יש סוג של קסם ייחודי לראות את העולם דרך עיניו של ילד עם הפרעת קשב וריכוז. הסקרנות חסרת הגבולות, היצירתיות הנהדרת, התלהבות חסרת מעצורים ושמחת חיים נפלאה.

לסיכום, להיות הורה עם הפרעת קשב וריכוז לילד עם הפרעות קשב וריכוז הוא מסע חיים שלא דומה לכל אחד אחר – מסע חיים הכרוך בחוסן הורי, חמלה ואהבה בלתי מעורערת. זהו מסע של גלוי עצמי, מסע שאנו רואים פעמים רבות את עצמנו כילדים עם קשיים, נזכרים בקשיים שעברנו בילדותנו, ולכן הקשר נפלא שנרקם ביננו לבין ילדנו הוא קשר חזק ויציב

 

הקשיים הייחודיים:

  • הבנה כפולה: מצד אחד, להורים יש הבנה עמוקה של הקשיים וההתמודדויות של ילדיהם, ויכולת להזדהות איתם. מצד שני, הם עשויים לחוות את אותם קשיים בעצמם, מה שמקשה על ניהול המצב.
  • קשיים בארגון וניהול: הורים עם ADHD עשויים להתמודד עם קשיים בארגון זמן, ניהול משימות, והתמדה. קשיים אלו יכולים להשפיע על היכולת שלהם לספק לילדים את התמיכה וההדרכה שהם זקוקים להם.
  • קשיים רגשיים: תחושות של תסכול, אשמה, חוסר אונים, וכעס הן נפוצות בקרב הורים לילדים עם ADHD. תחושות אלו יכולות להשפיע על היחסים בין ההורים לילדים, ועל האווירה בבית.

 

דרכי התמודדות:

  • הבנה: חשוב שהורים ילמדו על הפרעת קשב וריכוז, הן אצל ילדים והן אצל מבוגרים. הבנה זו יכולה לסייע להם להבין את התנהגות ילדיהם, ולפתח דרכי התמודדות יעילות.
  • טיפול: טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לסייע להורים להתמודד עם הקשיים הרגשיים וההתנהגותיים הקשורים להפרעת קשב.
  • קבוצות תמיכה: קבוצות תמיכה להורים לילדים עם ADHD יכולות לספק להורים הזדמנות לשתף את רגשותיהם, ללמוד מניסיון של אחרים, ולקבל תמיכה ועידוד.
  • התאמות: חשוב להתאים את סביבת הבית והשגרה היומיומית לצרכים של ילדים עם ADHD. התאמות אלו יכולות לכלול יצירת סביבה מסודרת, קביעת שגרת יום ברורה, ופיתוח מערכות תזכורות.
  • סבלנות: ילדים עם ADHD זקוקים לסבלנות רבה מצד הוריהם. חשוב שהורים ילמדו לקבל את ילדיהם כמו שהם, ויתמקדו בחוזקות שלהם.

 

טיפים נוספים:

  • שתפו פעולה עם אנשי מקצוע: צוות בית הספר, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, וגורמים נוספים יכולים לסייע לכם לפתח תוכנית טיפול הולמת עבור ילדכם.
  • שמרו על עצמכם: חשוב שהורים ימצאו זמן לעצמם, ויעסקו בפעילויות שהם נהנים מהן. פעילויות אלו יכולות לסייע להם להפחית את רמות הלחץ ולשמור על בריאותם הנפשית.
  • זכרו: אתם לא לבד! ישנם הורים רבים אחרים שמתמודדים עם אתגרים דומים.

פגישת ייעוץ

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אודות הקלינקה

בעלת תואר ראשון בחינוך ולקויות למידה (A.B) ותואר שני בלימודי משפחה (A.M) יועצת מוסמכת למשפחה בשיטת אדלר, מאמנת CBT  ל ADHD ומנחת הורים מוסמכת באגודה הישראלית למנחי הורים.

לקוחות מספרים

ישראל ישראלי
קרא עוד
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. סת אלמנקום ניסי נומץ.
משפחת רביב
קרא עוד
בבוקר הוועדה ליווית אותנו בוועדה, הרגשנו שאנחנו בידיים טובות ומקצועיות לאורך כל הוועדה. אין ספק שבזכותך בננו קיבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורו.
הילה
קרא עוד
בחרנו בליווי אישי שתרם לנו כהורים עבור ילדנו ובפרט עבור הילה. ושנה אחרי אנחנו יודעים שבחרנו נכון עבור כולנו. וגם היום לעיתים רחוקות שאנו בצומת דרכים את שם עבורנו עם פתרונות פרקטיים ומקצועיים.
הורים דניאל
קרא עוד
אחריי 2 מפגשים איתך איזה שינוי לטובה אנחנו רואים אצל דניאל!! בזכות ההדרכה שקיבלנו ממך הבנו איך עם שינוי החשיבה והפעולות שלנו מולו הוא הרבה יותר נינוח, רגוע משתף פעולה, התוצאות הגיעו ממש מהר. תודה ענקית על ההכלה ההקשבה והמקצועיות (גם שנגמרה לנו הסבלנות זכינו בילד שלנו מחדש)
הקודם
הבא

מאמרים נוספים בנושא:

דילוג לתוכן